fredag 28 juli 2017

Sommarresa 2017 28e Juli

I morse så kom Niklas in i vårt hus vid 7.30 så vi hann inte väcka honom, både jag och Karma var vakna och låg och morna lite när han kom in. Idag så ska vi till Ölands Djurpark och den öppnar klockan 10 så Dirigent-Niklas kom fram och började på en gång att styra upp med tiderna så att vi skulle hinna - klockan 9.50 går bilen härifrån.

Vi dukade upp frukost och åt i lugn och ro, fixade till oss med dirigentpinnen swishandes lite då och då - det var bra dirigerat för vi var klara exakt 9.50 och bilen styrde kosan mot Djurparken. Klockan 10.05 var vi inne och fixat skrinda och fokus nu på LEMURER.....Karma har längtat ett helt år för att klappa dessa små varelser och förra året fick vi vänta lång tid i kö så nu var det jalla jalla till lemurerna. Vi kom fram och det var bara en före oss...tjoohooo vi kom in nästa på direkten.

Dom hade dragit ner på mat/godiset som vi fick - förra året fick vi en kopp var med mat....i år fick vi lite i handen som tog snabbt slut för lemurerna är ett par listiga krabater. Dom fullkomligt attackerade oss (på ett vänligt sätt) satt på ryggen, huvudet, hängde i brallorna för att få lite mat. När maten hade tagit slut så var det ett par som fortfarande var nyfikna och sugen på lite kel, fantastiska djur, så vänliga och försiktiga med sköna små tassar/fötter.

Hungriga krabater

Dom var helt galna tills dom insåg att maten var slut

Efter lemurerna så kunde vi lugna ner oss - vi såg att kön växte sig lång medans vi var inne så det var riktigt smart av oss att snabbt gå dit. Vi strosa runt och kollade på alla djur. En fantastisk fin park med välomhändertagna djur. Det är en märklig känsla att gå i en djurpark - samtidigt som man lider med dom att vara så instängda i en liten yta så tänker man....dom har ju det ändå bra här, tänk på andra djurparker där dom bor under fruktansvärda omständigheter.

Tjejerna matade getterna även i år

Karma kramade parkens maskotar

Skön lirare som satte sig mitt emot mig och poserade med ögonkontakt och gick sen vidare

Dom djuren som fick mig att smälta var Surikaterna som alltid, så coola djur. Flertalet apor var också i full gång. Det märktes på djuren att dom var sugna på solen - dom flesta låg och solade sig och dom som var bäst på det var lemurerna och surikaterna - dom riktigt stekte sig i solen.

Jordklotets skönaste varelser, totalt överlägsna, kan titta på dom i timmar.
Vi gick igenom hela djurparken och tog ett depåstopp inne på tivolit, vi skulle äta lunch men Karma ville åka slänggungan innan, hennes absolut bästa åkattraktion. Det tog henne ca 5 sek så hade hon träffat en kompis som hette Isabelle. Hon var också  8år och var här med sin pappa. Efter slänggungan så bestämde dom träff på badet efter lunchen.

Karma med sin kompis Isabelle
Det som var den största skillnaden från förra året och nu var getingarna...dom lyste med sin frånvaro i år sååå skönt. Förra året så vimla dom överallt, det gick knappt att äta lunch. I år så fanns inte en geting så vi kunde äta vår lunch i lugn och ro. Niklas och Karma åt kebabtallrik och jag åt en hamburgare, helt ok. Efter lunchen så gick vi direkt till badområdet - det var riktigt bra väder idag, finaste dagen på länge - strålande sol och knappt några moln och bara en liten bris. Karma bytte snabbt om för att sen gå iväg och leta efter sin kompis Isabelle. Hon letade och letade, badade länge utan att hitta henne. Till slut så gick Niklas med henne och började leta efter hennes pappa (dom hade pratat med varann när tjejerna åkte slänggungan). Efter en liten stund hittade tjejerna varann och lyckan var total.

Vi såg knappt till tjejerna på 1,5-2 timmar, dom badade och lekte. Jag gick och smygkolla på dom så allt var ok då och då och jajamänsan, inga problem. Efter badet så ville dom gå SJÄLVA till tivolit och åka - allt är ju gratis då vi har betalat inträde så dom fick gå iväg själva med Karmas mobilklocka, dom kände sig så stora. När dom hade varit borta i över en timme och hennes telefon var avstängd (batteritorsk) så gick jag en sväng för att kolla dom. Jag hittade dom vid en åkattraktion och dom var hur coola som helst, ingen fara alls....så stor hon har blivit vår lilla lill-fis....

Jag gick tillbaka till Niklas började att bli ganska mör i solen av att ligga på en hård solstol och lyssna på calyptomusik om och om igen i högtalarna.....han var klar för dagen men bet ihop bra för Karmas skull. När klockan var 16 så gick Niklas iväg för att möta upp tjejerna för att säga att nu var det sista chansen att bada innan vattenparken stängde - Karma kom och hade gått om Niklas och var eld och lågor...Isabelle och hennes pappa skulle till Lemurerna och hon "skulle följa med" - nja sa jag, det ska du inte, du har redan varit där och vi ska bada eller åka hem. Hon blev pre-teen sur...sååå jäkla arg och sur som en 8-årig tjej kan bli gahhh hur ska det bli när hon är 13år...Efter en del diskussioner så fick Isabelle veta att Karma inte skulle med och att Karma hade världens dummaste mamma så kramade tjejerna varann och sa hej då. Karma var otröstlig och storgrina när Niklas kom och fick höra hela historien...här är det extremt skönt att man är två föräldrar, Niklas lyckades "nolla" Karma riktigt bra och hennes förtvivlan la sig lite grann och vi fick med oss en hyfsad glad tjej från badstället (för bada VILLE HON INTE) och vi tog ett varv på tivoli-området innan vi åkte hem. Vi åkte pariserhjulet, radiobilarna (där släppte det och jag var en bra mamma igen..pust) och slänggungan och till slut tjurridning som Karma klarade galant 22sek innan hon blev avkastad.


Karma var grym på radiobilar

Karmas bästa karusell

22 sekuder höll hon i sig innan det blev för svårt

Vi tog varvet runt surikaterna för att ta oss till utgången - japp vi klarade en heldag med en skadeskjuten pappa 10-17, bra jobbat!

Innan vi åkte hem så tog vi ett snabbesök till Netto (trots att vi sa att vi inte skulle dit igen) vi behövde bröd och mjölk och det har dom där så vi tog det som låg närmast. När vi kom hem så fixade vi (eller Niklas) middagen och vi fick även denna kväll en supergod middag hemma i huset. Så skönt att hyra hus så man inte behöver äta ute på restaurang, vi grillade fläskkarré och hade pompa till, riktigt gott!

Efter middagen slängde jag ner disken snabbt i varmt vatten och diskmedel och så gick vi ner till campingen så Karma kunde hoppa lite och vi kunde få se lite människor. Det är stor skillnad på antal människor nere på campingen från förra året och nu - mycket fler kan bero på att vi är en vecka tidigare än förra året. Vi gick ner mot hoppkudden och Karma hittade en kompis som var där igår så kul, samma tjej som försökte lära henne att hjula - upplärningen fortsatte idag. Tålmodig tjej som gick på gjymnastik och visste hur man lärde ut. Karmas mål den här sommaren är att lära sig hjula och gå ner i spagat.

Hoppkudden nere på campingen, en samlingsplats
När Karma hoppa och lärde sig att hjula så spanade Niklas in ett par som spelade boule, och så plötsligt så small det.....han gick dit och frågade om vi kunde spela en match, familj vs familj...dom antog utmaningen så kul. Spelet var först till 5....vi började dåligt men Team Magnusson spelar alltid bäst i underläge så från 0-2 krossade vi dom med 5-2 BOOM hehe...

Efter boule-krossen skulle dom gå in i sitt boende till sina barn (dom hade lite vuxentid) och vi gick till hopp-bollen och Karma. Hon fortsatte tålmodigt att försöka lära sig att hjula....gick sådär. Men snart så. Jag fick visa upp mina gamla talanger - var säkert 20år sen jag hjula men det gick...och stod på händerna - än så kan tanten haha.

Ulli spexar för Karma o hennes kompis

Härlig kväll på Öland

När klockan börja närma sig 20.00 så gick vi hemåt - Karma har haft lite problem med att sova, både att hon har missat sitt "sömn-tåg" och att hon har varit mörkrädd i huset så hon har sovit lite för få timmar dom senaste nätterna så vi ville få henne i säng i rätt tid. Vi kom hem och duscha och så fick hon lite kvällsfika och somnade tilllslut som en riktigt nöjd tjej - ännu en kanondag på vår semester...vi har nog svart bälte i semester, vi är riktigt bra på att få bra händelserika dagar när vi är lediga!

1 kommentar:

  1. Vilken kanonblogg ni har.... alltid lika roligt att läsa om era ävertyr. Hur har det gått med Nikkes ryggskott? Hoppas att det släpper det finns inget värre, man blir helt kraschad.

    SvaraRadera